Φροντιστήριο Επανομή | Γκεμιτζής | Email info@gkemitzis.gr
Φροντιστήριο Επανομή | Γκεμιτζής | Τηλέφωνο +30 2392 044 002
-A A +A
Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2020-2021
Αρχική . Νέα . Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2020-2021

Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2020-2021

Η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2020-2021

Νέα σελίδα για το εξεταστικό σύστημα από το 2021 γυρίζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς αναφέρει ότι η τράπεζα θεμάτων θα εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος, 2020-2021, για όλες τις τάξεις του λυκείου, με στόχο να διασφαλίζονται η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα της της βαθμολόγησης των μαθητών.

Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα συνεχίσουν να είναι τέσσερα, όπως σήμερα. Ταυτοχρόνως, από το ίδιο σχολικό έτος, για τους μαθητές που θα εισαχθούν στην Α’ λυκείου, θα συνυπολογίζονται, με αυξανόμενη διαβάθμιση ανά τάξη, οι επιδόσεις των τριών τάξεων του λυκείου για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου.

Οι υποψήφιοι θα εξετάζονται στα τέσσερα μαθήματα στο τέλος της Γ’ λυκείου για να λάβουν το απολυτήριο. Το σύστημα αυτό εύλογα προϋποθέτει βάση το 10 για τη λήψη του απολυτηρίου, όπως σήμερα.

Παράλληλα, δρομολογούνται αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των δύο βαθμίδων, ξεκινώντας από τα << θεμέλια >>, δηλαδή το νηπιαγωγείο. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτούν κρίσιμες δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα, αλλά και ουσιαστική γνώση των τεχνολογιών και της χρήσης του διαδικτύου. Για τους στόχους αυτούς θα εμπλουτιστεί το σχολικό πρόγραμμα με νέες θεματικές (π.χ. εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, καταπολέμηση των εξαρτήσεων), ενώ θα αναμορφωθούν τα υπάρχοντα προγράμματα και βιβλία, καθώς και, πιθανόν, οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων.

NEWSLETTER

Newsletters

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φροντιστήριο Γκεμιτζή

Αγίας Κυριακής, 57500, Νέο Πάρκο, Επανομή

+30 2392 044 002

info@gkemitzis.gr

www.gkemitzis.gr

Το φροντιστήριο “Γκεμιτζή” στην Επανομή αποτελεί συνώνυμο της ποιοτικής εκπαίδευσης.